Maple Leaf Kopen

Er zijn vandaag de dag meerdere gouden munten die u aan kunt schaffen maar er is er natuurlijk altijd eentje waar het allemaal mee begonnen is. Het bijzondere is dat de Krugerrand kopen ook na ruim vijfenveertig jaar nog steeds erg populair is. Niet slecht voor een gouden beleggingsmunt waar het allemaal mee begonnen is en die niet eens uit puur goud bestaat.

Bij het online goud kopen Krugerrand munten bestellen is een manier van het beleggen in goud die anders is als veel andere manieren van beleggen. Dit komt omdat de Krugerrand aanvankelijk niet alleen als pure beleggingsmunt bedoeld was maar dat al snel werd. In 1967 vatte de Zuid Afrikaanse regering het plan op om de binnenlandse goud industrie te ondersteunen en iedereen de kans te bieden om goud te bezitten. Een gouden Krugerrand kopen was bedoeld om dit mogelijk te maken en werd als circulatie munt op de markt gebracht. Om de munt geschikt te maken als betaalmiddel werd een legering van 91,67 procent goud en 8,33 koper gekozen om de munt van te slaan, hierdoor werd de munt harder en zou deze niet zo snel beschadigen bij het betalingsverkeer, ook kreeg de Krugerrand hier de iets oranje kleur van. Al werd snel duidelijk dat de Krugerrand kopen niet gedaan werd om als betaalmiddel te gebruiken. De meeste mensen kosten de munt al belegging en ook de Zuid Afrikaanse overheid ging hier graag in mee want het was goed voor de verkoop cijfers. Ook werd als snel voor beleggers in het buitenland bij de aanschaf van een gouden munt Krugerrand kopen de meest populaire manier van beleggen.

Eind jaren zeventig werd negentig procent van de internationale handel in beleggingsmunten uitgevoerd in Krugerrand munten maar de verkrijgbaarheid werd steeds moeilijker. Vanwege de internationale boycot van het Zuid Afrikaanse apartheidsregime werd de Krugerrand kopen steeds moeilijker en in sommige landen zelfs verboden. Dit waren ook de tijden dat andere munten op de markt kwamen en bijvoorbeeld de Canadese Maple Leaf kopen mogelijk werd in 1979 en zeven jaar later de Amerikaanse Gold Eagle en de Australische Gold Nugget. Vandaag de dag is online Krugerrand kopen nog steeds een van de meest gekozen opties, het apartheidsregime is lang voorbij maar de Krugerrand blijft populair. Het feit dat de munt niet van puur goud geslagen is doet daar niets aan af, u kunt nog steeds een troy ounce goud kopen met de aanschaf van deze mooie munt. Dit komt omdat bij de gouden Krugerrand kopen de ruim acht procent koper aan een ounce goud is toegevoegd. Hierdoor is het totale gewicht van de Krugerrand bijna vierendertig gram en zal ook de diameter groter zijn dan van andere munten. Omdat een Krugerrand kopen u dus wel gewoon een troy ounce goud op zal leveren, of een deel daar van bij de kleinere uitvoeringen, wordt de waarde gelijk geacht aan andere gouden munten. Dit is dan ook waarom bij het fysiek goud kopen Krugerrand munten populair is geworden, populair is en ook populair zal blijven.

Uiteraard zult u uw aankoop moeten doen bij een betrouwbare aanbieder omdat u natuurlijk wel een aardig bedrag uitgeeft. Een lokale handelaar is een optie maar dan moet u er wel rekening mee houden dat u uw aankoop zelf mee naar huis moet nemen nadat u hoogst waarschijnlijk iets teveel hebt betaald. Daarom is online Krugerrand kopen een optie die door steeds meer mensen gekozen wordt. U krijgt immers dezelfde munten in huis maar meestal voor een lagere prijs en dit kan wel enkele tientjes verschil in uw voordeel opleveren. Voor dit bedrag zult u al een Krugerrand kopen bij een webwinkel en deze ook nog thuis bezorgt krijgen. Dit thuis bezorgen is natuurlijk een van de opties die u geboden wordt maar wel de enige optie die en betaalbaar is en waar u weinig zelf aan hoeft te doen. Bij een goud webwinkel kunt u bij de aanschaf van een gouden munt Krugerrand kopen op het internet, veilig betalen door middel van iDeal en vervolgens afwachten tot uw bestelling op het door u opgegeven adres wordt afgeleverd. Het opgeven van uw bestelling zal u weinig tijd kosten en tot uw bestelling afgeleverd wordt kunt u zich rustig met andere zaken bezig houden. Tijdens het Krugerrand kopen zal de prijs vastgesteld worden aan de hand van de officiƫle koers van goud en die prijs blijft vast staan totdat u betaald hebt. Daarom is op het internet een gouden Krugerrand kopen snel en veilig en kunt u gelijk beginnen met het opbouwen van uw winst.