1 Gram Goud Kopen

Hoeveel u bij de aanschaf van goud daadwerkelijk aankoopt is natuurlijk afhankelijk van uw budget. Daarbij zal 1 gram goud kopen niet de meest voor de hand liggende beleggingsoptie zijn. Toch worden deze zeer kleine hoeveelheden wel degelijk verkocht maar niet altijd als enkele stuks en ook niet altijd als belegging.

Bij het online goud kopen zal het natuurlijk aan de grootte van uw budget liggen hoeveel goud u daadwerkelijk aanschaft. Hierbij zult u natuurlijk wel rekening moeten houden met eventuele bijkomende kosten die er voor kunnen zorgen dat de aankoop van kleine individuele hoeveelheden niet de moeite waard zijn. Deze kosten kunnen daardoor immers een te groot deel uitmaken van het aanschaf bedrag en daardoor ook van de te behalen winst. Als u 1 gram goud kopen wilt dan is dit ook zeker het geval, de laatste jaren schommelt de prijs rond de vijftig euro en dan zijn de kosten voor het opsturen bijna tien procent van het aankoop bedrag. Het mag duidelijk zijn dat deze kosten terug verdienen geen eenvoudige zak zal zijn en daarom wordt aangeraden om pas vanaf 20 gram goud kopen uw bestelling daadwerkelijk op te laten sturen. Toch wordt 1 gram goudbaren kopen wel degelijk door beleggers gedaan maar dan vooral in combinatie met het bestellen van andere producten. Vaak worden deze hele kleine baren gekocht in combinatie met de aankoop van andere baren goud om als cadeau uit te delen aan de kinderen of klein kinderen. Ook zal goudbaren van 1 gram kopen mogelijk zijn in pakketjes van vijftig stuks waardoor u dus eigenlijk 50 gram goud kopen gaat.

Uiteraard zal de aankoop van een dergelijke kleine hoeveelheid u niet zomaar een hele grote goud voorraad opleveren. Bij het goud kopen 1 gram bestellen zal dan ook niet bedoeld zijn om grote sommen geld in goud om te zetten maar meer voor het sparen van goud. Vandaar dat u dan ook spaarplannen aangeboden kunt krijgen waarbij u een gram goud kunt sparen. Let hierbij echter wel op dat dit feitelijk beleggingsproducten zijn, waarbij uw inleg eerst vermindert wordt met de gemaakte kosten en wat er overblijft pas zal worden belegd in goud. Door middel van een dergelijk spaarplan 1 gram goud kopen betekend bovendien dat naarmate de goudkoers stijgt er steeds minder goud aangekocht kan worden waardoor er dus niet altijd dezelfde tegenwaarde aan goud voor iedere inleg gekocht kan worden. Dit is nog afgezien van het feit of de beheerder daadwerkelijk voor iedere inleg een gram goud kopen gaat of dat het product meer een goud spaar rekening is waarbij niet daadwerkelijk een hoeveelheid goud is aangekocht maar waarbij de beheerder u een hoeveelheid goud beloofd voor een bepaalde prijs. Er zitten behoorlijke risico’s aan 1 gram goud kopen door middel van beleggingsproducten en daar moet u goed rekening mee houden. Als u die risico’s niet kunt overzien dan is het verstandiger om het geld beter zelf op te sparen en alleen tot 1 gram goudbaren kopen over gaan als u er twintig tegelijk kunt bestellen.

Natuurlijk zult u in dit geval niet twintig aparte baren bestellen maar gewoon een enkel exemplaar van twintig gram. De mogelijkheden die u daartoe door goud webwinkels geboden krijgt zijn zeer ruim omdat u bij het goudbaren kopen de keuze hebt uit zeer veel verschillende gewichten. Natuurlijk kunt u zoals gezegd 1 gram goud kopen maar ook vele andere door beleggers vaak gekozen gewichten goudbaren staan voor u klaar. Omdat u de aankoop bij een webwinkel wilt doen, zult u het gehele assortiment overzichtelijk op een website kunnen bekijken. Bij de aanschaf van goudbaren 1 gram kopen zal dan betekenen dat u een eenvoudige vergelijking kunt maken met andere producten en daarna een bestelling kunt plaatsen. Zodra uw bestelling compleet is kunt u deze afronden door de vorm van afleveren te selecteren en de ebstelling te betalen. Als bij het goud kopen 1 gram het enige is dat u besteld dan is het verstandiger om het zelf op te halen omdat opsturen te duur zal worden voor de waarde aan goud die u aanschaft. Indien u de bestelling samen met andere goudbaren of gouden munten kopen wilt dan is opsturen wel de moeite waard. Geeft dan bij het online goud kopen het afleveradres op en ga door naar het afrekenen van uw bestelling. Uiteraard is het verstandig om hierbij voor het betalen met iDeal te kiezen omdat dit veilig en vertrouwd is. Een gram goud kopen is wat betreft de manier van betalen immers niet anders dan 100 gram goud kopen en daarom kunt u maar beter zorgen dat dit veilig gebeurd.