Goudbaren Kopen

De aanschaf van goud kan natuurlijk in meerdere vormen gebeuren, afgezien van beleggingsproducten die u een tegenwaarde in goud beloven en gouden munten, kunt u ook goudbaren kopen. Deze baren zijn speciaal gemaakt voor de belegger en zullen in zeer veel verschillende gewichten beschikbaar zijn.

Bij het online goud kopen zal iedere belegger het goud in een vorm aan moeten schaffen die past bij zijn of haar wensen. Een goudbaar kopen is bijvoorbeeld erg geschikt als u veel variatie wilt hebben bij de aan te schaffen hoeveelheid goud. In tegenstelling tot bijvoorbeeld gouden munten kopen waarbij er hoofdzakelijk munten van 1 troy ounce beschikbaar zijn en soms delen daarvan, zijn de baren is zeer veel verschillende gewichten beschikbaar. Bij het online goudbaren kopen zult u af en toe uw ogen uitkijken als u ziet hoeveel verschillende gewichten baren u kunt kopen. De reden hiervoor is eigenlijk zeer eenvoudig, iedere belegger zal een eigen budget vast moeten stellen waarvoor hij of zij fysiek goud kopen wil. Omdat dit budget natuurlijk voor iedereen anders is, zal het ook betekenen dat niet iedereen dezelfde hoeveelheid goud zal willen kopen. Dit is de reden dat goudbaren kopen mogelijk is in zoveel verschillende gewichten, op deze manier is er immers altijd wel een goudbaar te koop die precies in het beschikbare budget zal passen. Deze mogelijkheid bestaat echter nog niet zo lang als het beleggen in goud voor de particuliere belegger mogelijk is. De mogelijkheid van kleinere goudstaven kopen is pas mogelijk gemaakt toen de goud industrie door kreeg hoeveel mensen belegden in de tot dan toe enige manier van het beleggen in kleine hoeveelheden goud in de vorm van munten.

Vandaag de dag heeft de goud industrie het beleggen in goud voor vrijwel ieder budget mogelijk gemaakt. Bij het goudbaren kopen kunt u al terecht voor 1 gram goud kopen en de mogelijkheden lopen op tot baren van 100 gram en nog meer. Natuurlijk zijn de hier genoemde kleine baren van 1 gram minder geschikt om puur als belegging aangekocht te worden, de winst is immers dermate laag dat het vaak niet de moeite is om er aan te beginnen. Zeker gezien het feit dat bij goudbaren online kopen wel een aantal kosten komen kijken die deze kleine goudbaren onnodig duur zouden maken. Vaak worden de kleine baren van 1 of 5 gram dan ook samen aangeschaft met grotere goudbaren. Een dergelijke kleine goudbaar online kopen zal u dan bijvoorbeeld een heel mooie cadeautje opleveren om aan uw kinderen of kleinkinderen te geven. U biedt ze daarmee de kans om de waarde van goud te leren kennen en geeft ze een cadeau die zal groeien naarmate ze er zuinig op zijn. Veel belangrijker aan goudbaren kopen is natuurlijk de winst die u met uw beleggingen kunt behalen. Het mag duidelijk zijn dat dit voor de meeste klanten de reden is om goud aan te schaffen en dat is in het geval van baren ook zeer goed mogelijk. Wel zult u bij aanschaf op moeten letten dat u alleen een goudbaar kopen gaat die haar waarde zal behouden.

Dit klinkt wellicht vreemd omdat goud nu eenmaal goud is, maar dat is het toch niet. De goudbaren die u aan gaat schaffen zal voorzien moeten zijn van de nodige keurmerken en kenmerken om ze de ‘good delivery’ status te geven. Dit wil zeggen dat u bij goudbaren kopen een goudbaar zult krijgen die aan vastgestelde eisen en criteria voldoet. Zo zal de goudbaar gemaakt moeten zijn door een door de LMBA (London Bullion Market Association) goedgekeurde smelterij. Online goudbaren kopen die door deze fabrikanten gemaakt zijn betekend dat de goudbaar volgens strengen kwaliteitseisen is gemaakt. Het gewicht zal daardoor precies zijn wat op de goudbaar aangegeven staat en ook zal de zuiverheid overeen komen met wat er op de goudbaar gedrukt staat. Bij het goudbaren online kopen zal de fabrikant hier zelfs een garantie voor af geven door het keurmerk van de fabrikant op de baar te drukken. Deze keurmerken zullen er voor zorgen dat de goudbaren in de toekomst zeer eenvoudig te verhandelen zijn. Goudbaren die deze kenmerken niet hebben zullen immers eerst grondig geanalyseerd en op echtheid gecontroleerd moeten worden en die kosten zullen voor uw rekening komen. Een goudbaar online kopen bij een van de goud webwinkels op deze website zal betekenen dat u altijd een door goed gekeurde fabrikanten gemaakt goudbaar aanschaft. Dit zal niet alleen maar voordelig zijn voor u bij de toekomstige verkoop van uw beleggingsgoud, het zorgt er ook voor dat goudstaven kopen bij deze webwinkels altijd vertrouwd is.